BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Európában terjeszkedik a Netflix

Még az idén hat európai országban indítja el online film és tévé előfizetési szolgáltatását a Netflix, többek között Franciaországban és Németországban. A terjeszkedés költségei miatt az idén is veszteséges lesz a vállalat Egyesült Államokon kívüli tevékenysége.

A Netflix már korábban bejelentette, hogy ebben az évben jelentős terjeszkedésre készül Európában, azt azonban eddig nem lehetett tudni, hogy mely piacokon jelenik majd meg. A társaság közlése szerint a már említett Franciaország és Németország mellett Ausztriában, Svájcban, Belgiumban és Luxemburgban teszik elérhetővé online film és tévé előfizetési szolgáltatásukat.

Az új piacokon hollywoodi, helyi és globális tévésorozatok, valamint mozifilmek szerepelnek majd a kínálatban. A tervek szerint a Netflix saját gyártású programjai is elérhetőek lesznek, de valószínűleg nem az összes országban, jogi okok miatt. A részletes programokat, illetve az árakat később teszik közzé.

A Netflix jelenleg 48 millió előfizetővel rendelkezik több mint 40 országban. A szolgáltatás használóinak túlnyomó többsége az Egyesült Államokban van, ott 35,7 millió előfizetőt gyűjtött eddig a cég. Európában korábban az Egyesült Királyságban, Hollandiában és a skandináv országokban jelent meg a szolgáltatás.

Az új piacokon komoly riválisokkal kerül majd szembe a Netflix, Franciaországban például a Vivendihez tartozó Canal Plus Canal Play Infinity nevű szolgáltatása, míg Németországban az Amazon Prime Instant Video-ja jelent majd kihívást a cég számára a Reuters beszámolója szerint.

A terjeszkedés üzleti szempontból egyelőre nem térül meg, a Netflix közlése szerint az Egyesült Államokon kívüli tevékenysége az idén is veszteséges lesz.

K.Z.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.