BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatszorosára nőtt a Telekom 4G előfizetőinek száma egy év alatt

Egy év alatt több mint hatszorosára nőtt a Magyar Telekom negyedik generációs mobilinternet szolgáltatását használók száma, a 4G előfizetések száma az idén szeptemberben elérte a 250 ezret - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Jelenleg az ország 53,5 százalékán kültéren elérhető a Telekom leggyorsabb hálózata, ez az arány 2015-re a szolgáltató tervei szerint 80 százalékra emelkedik.

A közlemény szerint ma már tízből hét értékesített okostelefon 4G képes, az ügyfelek 4G adatforgalma pedig megnégyszereződött egy év alatt. A Telekom 2012 januárjában indította el - a hazai mobilszolgáltatók közül először - a 4G/LTE-alapú mobilinternet szolgáltatást. Eleinte csak Budapest bizonyos kerületeiben volt elérhető a legkorszerűbb hálózat, melyet a kezdetekben csupán egy típusú 4G képes mobilinternet stick segítségével lehetett igénybe venni.

A 4G mobilinternet szolgáltatás a korábbi mobiltechnológiákhoz képest lényegesen gyorsabb adatátvitelt, akár 60 megabit/secundum (Mbit/s) letöltési sebességet tesz lehetővé. A Telekom arra számít, hogy az ügyfelek növekvő adatigénye tovább fog emelkedni, így a társaság az Ericssonnal közösen már az LTE-Advanced technológia által megvalósítható 250 Mbit/s letöltési sebességet tesztelte az idén tavasszal Budapesten.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.