BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy rekordot értek el Németországban

Az Oroszország ellen hozott szankciók ellenére a német exportőrök első ízben értek el egy hónap alatt több mint 100 milliárd euró értékű kivitelt - jelenti a Handelsblatt, a német üzleti körök lapja. Júliusban a kivitel értéke 101 milliárd euró volt, a szövetségi statisztikai hivatal hétfői jelentése szerint, 8,5 százalékkal meghaladva a tavaly júliusi értéket.

"Ez exportrekord" - hangoztatták a statisztikai hivatalban, rámutatva, hogy "különösen az autóipari ágazat járult hozzá az eredményhez." A német kereskedelmi mérleg aktívuma - az export és az import különbsége - is újabb csúcsmagasságot - 23,4 milliárd eurót ért el. A hírrel kapcsolatban a gazdasági minisztérium arra is rámutatott, hogy júliusban szokatlanul kevés ünnepnap volt, és korábban az ipari rendelések és a termelés is meglepően jelentősen növekedett.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.