BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A magyar piacra is belép a legnagyobb online tévészolgáltató

A múlt év őszén már sejteni lehetett, hogy a Netflix megkezdi a magyarországi piacra lépés előkészítését, ugyanis a cég internetes oldalán magyar nyelven beszélő munkatársakat kerestek, akik a lokalizációt támogatnák. Ezek alapján szinte biztosra vehető, hogy 2016 végéig itthon is elérhető lesz a szolgáltatás, ami komoly változásokat hozhat a magyarországi tartalomfogyasztásban.

A Netflix következő nagy célpontja Japán lesz, a társaság tervei szerint idén ősztől lesz ott elérhető az online előfizetős tévészolgáltatás. A most bejelentett lépés azon túl, hogy potenciálisan több millió új felhasználót hozhat, fontos része lehet az ázsiai térség meghódításának is. A havi előfizetési díj fejében az interneten keresztül filmeket és tévéműsorokat kínáló, emellett saját programokat, köztük a hatalmas sikert arató House of Cards sorozatot előállító Netflix 2016 végéig szinte az egész világra kiterjesztené jelenlétét: 200 országban tennék elérhetővé a szolgáltatást. A cég regionális irodát is nyit majd Tokióban.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Japánban mekkora lesz a havidíj: az Egyesült Államokban 8,99 dollárt, míg Európában 7,99 eurót kell fizetni a szolgáltatásért. A Netflix az elmúlt időszakban igen intenzíven bővítette lefedettségét, tavaly szeptemberben több európai piacon – Németország, Franciaország, Svájc, Ausztria – is megjelent, 2014 végén pedig a 2015. márciusi ausztráliai és új-zélandi indulást jelentették be.

A Netflix jelentős kihívás lehet a hagyományos tévécsatornáknak, főleg ha marad a 8 euró körüli havidíj. Az online szolgáltatás ráadásul éppen a kereskedelmi szempontból igen vonzó, a technológiai trendeket követő, az újításokra nyitott, tehetősebb csoport körében válhat gyorsan népszerűvé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.