BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább fejleszti a szélessávú hálózatot a Huawei

Harminc millió eurós beruházás keretében országszerte 141 ezer háztartást fed le optikai kábellel a Huawei – jelentették be a társaság tegnapi sajtótájékoztatóján.

A vállalat 2016. június végéig valósítja meg a fejlesztést, amely során olyan régiókban is kiépítik a szélessávú infrastruktúrát, ahol eddig nem volt ilyen hálózat.

A cég a Magyar Telekommal dolgozik együtt a projekten. A Huawei 2005 óta van jelen Magyarországon, az elmúlt tíz évben a társaság 200 millió eurót fektetett be az országban. Megkezdte működését a kínai cég regionális innovációs fejlesztő központja is, amelynek létrehozását még tavaly februárban jelentették be.

A létesítményben jelenleg 15 mérnök dolgozik, de a tervek szerint a jövőben jelentősen bővítik a létszámot. Főként az új típusú technológiákon alapuló – például internet alapú – televíziózásban használható megoldások létrehozásán dolgoznak a központban. Az első termékük egyébként már piacon is van, a Magyar Telekom TV Go alkalmazását a Huawei szakemberei fejlesztették.

A társaság kereskedelmi tevékenysége mellett szerződéses gyártók révén termelést is végez Magyarországon – Pécsett és Komáromban készülnek hálózati berendezések -, illetve nálunk található a cég Európai Ellátó Központja. A vállalat közvetve mintegy 2500 embernek adnak munkát, a cégnél pedig 250-en dolgoznak. Ez a létszám az idén várhatóan 40 fővel bővül majd. A cég tavaly az előzetes adatok szerint mintegy 38 milliárd forintos forgalmat ért el, ami 20 százalék fölötti növekedést jelent 2013-hoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.