BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyorsan bővült az azeri cargo légitársaság budapesti forgalma

Az azerbajdzsáni Silk Way West Airlines már állandó jelleggel az óriás teherszállító gépeivel szolgája ki a heti két budapesti járatát. Az azeri teherszállító légitársaság tavaly márciusban indított először járatot Budapest és Baku között. A társaság kétirányú, vagyis import és export lehetőségeket biztosít magyar főváros és a Kaukázus, illetve Bakun keresztül a Távol-Kelet, Kína, és 2014 októbere óta már Dél-Korea között is.

A cég gyorsan megvetette a lábát a magyar piacon. Az év második felére már megduplázták a havi forgalmukat, így eseti jelleggel már tavaly év végén is megfordultak Budapesten a társaság nagyobb kapacitású gépei. A szállított teheráru-mennyiség gyors növelésével elérték, hogy ezek átvették a Baku-Budapest járat kiszolgálását. Míg a korábban üzemeltetett gépek maximális teherkapacitása 53 tonna volt, addig a mostaniaké 113 tonna irányonként.

A cég teljesítményét a magyar piacon a Budapest Airport is elismerte. Tavaly eredményeik alapján a céget a Legjobban teljesítő új cargo légitársaság címmel jutalmazták. A Silk Way Airlines része a 23 különböző céget egyesítő azerbajdzsáni Silk Way csoportnak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.