BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elkezdték feldarabolni a Netflix részvényeit

A Netflix tulajdonosai a cég keddi közgyűlésén beleegyeztek, hogy jelentős mértékben megemeljék a vállalat részvényeinek számát. A lépés egyértelmű jele annak, hogy az online videószolgáltatást működtető cég a jövőben részvénydarabolásra készül. Ezt egyébként a társaság vezérigazgatója, Reed Hastings is jelezte a közgyűlésen, hozzátéve, hogy az újabb változtatáshoz is kérik a részvényesek jóváhagyását. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy egy jelenlegi Netflix-papírért mennyit adnak majd, de olyan hírek érkeztek, hogy 5 és 10 között lesz majd a szorzó. A bejelentés hatására a társaság részvényeinek értéke rekordszintre emelkedett.

A befektetők pozitív hangulatát persze az is javíthatta, hogy a vállalat megerősítette azt is, újabb európai piacokon jelenik meg, októbertől Olaszországban, Portugáliában és Spanyolországban is elérhető lesz a havidíjas videószolgáltatás. A 2007-ben alapított cég az elmúlt években alaposan átalakította a tartalomfogyasztási szokásokat, azonban az Egyesült Államokban már lelassult a növekedésük, így intenzív terjeszkedésbe kezdtek. A cél, hogy 2016 végére a világ 200 országában legyen elérhető a megoldás.

A vállalatban rejlő növekedési potenciált jól mutatja, hogy az IHS kutatócég előrejelzése szerint 2019-re csak Nyugat-Európában 21 millió előfizetőjük lesz, ami a hétszerese a 2013-as értéknek. A részvénystruktúra átalakítás lehetőséget teremt, hogy újabb forrásokat vonjanak be, ami nem csak a földrajzi terjeszkedés, de a minőségi tartalmak miatt is fontos. A Netflix ugyanis már az online videószolgáltatásán keresztül terjesztett saját filmsorozatot is készít, a közelmúltban pedig megszerezték Brad Pitt legújabb filmjének lejátszási jogait.  A társaság az első negyedévben 1,57 milliárd dolláros bevételt ért el, ami 24 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.n VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.