BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eltörölte a Twitter a karakterlimitet – az üzeneteknél

Az üzenetküldő szolgáltatás felturbózásával igyekszik aktívabbá tenni felhasználóit a Twitter. A mikroblog oldal ennek érdekében a közvetlen üzeneteknél eltörölte a 140 karakteres limitet.

Eltörölte a 140 karakteres limitet a Twitter – legalábbis az üzeneteknél. A posztok tehát továbbra is rövidek maradnak – és a cég vezetői szerint ez így is marad a jövőben –, ám a 320 milliós felhasználói közösség mostantól korlátlan méretű, csatolmányokkal kiegészíthető közvetlen üzenetekben kommunikálhat egymással.

A korlát eltörléséről még júniusban beszéltek a cég vezetői, a várható időpontot akkor júliusra tették. A Twitter közleménye szerint a korlátozás feloldását az Android és iOS rendszerű készülékeken (a Twitter Macben is), a Twitter.com weboldalon és a TweetDeck alkalmazásban a következő néhány hétben hajtják végre világszerte. A magyarországi iPhone-okon például csütörtök délelőtt még élt a korlátozás, a weboldalon viszont már nem. A Twitter az elmúlt hónapokban több változással igyekezett az üzenetküldési szolgáltatás használatára bírni felhasználóit.

Lehetővé tették képek és videók csatolását – sőt ezeket közvetlenül az alkalmazáson keresztül lehet felvenni, szerkeszteni, vágni. Érthető is a buzgalom, hiszen közben a nagy rivális Facebook már a fizetési szolgáltatást és az internetes telefonhívást is elindította üzenetküldő alkalmazásában, sőt, azt már anélkül is lehet használni, hogy valaki a közösségi oldalon regisztrálna.

A sűrűbb használat mellett a nem titkolt cél a Twitter esetében is a felhasználók számának növelése lenne. Az aktív felhasználók száma ugyanis nem tud elmozdulni a 300 millió körüli szintről, ami piaci eredményeit is nagyban befolyásolja. Egy hete történelmi mélypont közelébe került a Twitter részvényeinek árfolyama, miután a cég egyik alapítója és ideiglenes vezetője, Jack Dorsey a második negyedéves eredmények ismertetésekor arról beszélt, számukra is kiábrándító, hogy a regisztráltak nem elég aktívak, és ahogy ők, úgy üzleti partnereik sem tudják kihasználni a szolgáltatásban rejlő lehetőségeket.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.