BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy leépítésre kényszerül a Twitter

A vállalatnál dolgozók mintegy 8 százalékát, 336 embert küld el a Twitter – erősítette meg a cég vezetője, Jack Dorsey. A cég átszervezésének célja az innováció gyorsítása. A létszámcsökkentés főként a fejlesztői csapatot érinti, ott is elsősorban a középvezetőket. A hírt alapvetően jól fogadták a befektetők, hatására a keddi kereskedési napon rövid idő alatt 5 százalékot drágultak a cég részvényei, végül pedig egyszázalékos erősödéssel zártak.

A lépés része annak az átszervezésnek, amelyet a társaságot a nyártól ideiglenes, a múlt héttől pedig állandó vezérigazgatóként irányító Jack Dorsey – aki egyébként társalapítója is a Twitternek – meg akar valósítani. A program fő eleme természetesen a termékek megújítása, a mikroblog oldal mellett a Vine videós alkalmazás és a Periscope, az online közvetítést lehetővé tevő rendszer frissítése is szerepel a tervek között.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.