BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Túllőtt a célon a nagy fegyvergyártó

A fegyvertartási szabályok szigorításától való félelemnek köszönhetően megugrott a Smith & Wesson forgalma.

A fegyvertartási szabályok szigorításától való félelemnek köszönhetően megugrott a Smith & Wesson forgalma a tavalyi év végén. A kézi lőfegyvergyártó már korábban felfelé kerekítette várakozásait, végül az előző évihez képest a 61 százalékkal nagyobb, 210,8 millió dolláros bevétellel zárta üzleti évének harmadik, január végével zárult negyedévét. A Reuters elemzői konszenzusa 174,9 millió dollárról szólt. Még mutatósabb az adózott eredmény szárnyalása, a profit 8,1-ről 31,4 millió dollárra nőtt. A maroklőfegyverek adták a forgalom javát, 56,4 százalékos emelkedéssel a 194,7 millió dollárhoz segítve a Smith & Wessont.

A bejelentésre kilőtt az árfolyam, a befektetők 5 százalékos plusszal honorálták a jó hírt. James Debney vezérigazgató ugyanakkor óvatosságra intett, mondván rövidtávú hatásról, egyszeri felfutásról van szó. Egyfelől a közelmúlt terrorcselekményei és ámokfutásai, másfelől az erre adott politikusi válaszok ösztönzik a lakosság felfegyverkezését. Az elnökválasztási kampány egyik hangsúlyos témája a fegyvertartás és -használat szigorítása, elsősorban az egyik demokrata elnökjelölt Hillary Clinton szorgalmazza ezt. Igaz, egy-egy nagy port felverő, sok áldozatot követelő bűncselekmény után a kérdéskör mindig előtérbe kerül, de az eddigi tapasztalatok szerint a szigorítást hozó döntés felelősségét nem vállalja fel senki, pontosabban a szavakat nem váltják tettekre a politikusok.

Ha Barack Obamát Hillary Clinton váltaná a Fehér Házban, az a fegyvergyártók forgalmának mostanihoz hasonló megugrása követi majd Michael Fifer, a Sturm Ruger & Co vezérigazgatója szerint. Ám ha Clinton át tudná vinni akaratát a törvényhozáson, akkor szűk esztendők jönnek a lakossági piacot ellátó lőfegyvergyártókra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.