BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem akarják Magyarországon költeni a pénzüket a turisták

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) fejlesztési vezérigazgató-helyettese szerint túl kevés időt töltenek az országban az ide látogatók, és nem költenek eleget.

Princzinger Péter az M1-nek azt mondta, hogy egy turista átlagosan két és fél napot tartózkodik Magyarországon, és mintegy 290 eurót költ. Ezt az összeget két-három éven belül a duplájára szeretné emelni az MTÜ, amely az országban eltöltött időt is növelné, valamint "azt sem bánná", ha többen érkeznének.

A vezérigazgató-helyettes szerint meg kell fontolni, hogy más irányba, a mennyiségtől a minőség felé mozduljon el a magyar turizmus, tehát ne csak azért jöjjenek vendégek az országba, mert olcsó.

Hozzátette: jelenleg leginkább német nyelvterületről, valamint az Egyesült Királyságból érkeznek turisták, de érdemes lenne megcélozni az Egyesült Államokat, Kanadát, Brazíliát és a Távol-Keletet is.

A fejlődésben fontos szerepet játszhat az a csaknem 11 milliárd forintos program, amelyet a turisztikai kínálat népszerűsítése és az idegenforgalmi vállalkozások piacra jutásának elősegítése érdekében indít az MTÜ. Princzinger Péter reményei szerint ennek eredményei 2018 közepétől válnak majd érezhetővé.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.