BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmincmilliárdnál is több pénzt hagyhatnak külföldiek a magyar honlapokon

Egyre többet költenek a külföldi vásárlók a magyarországi webshopokban. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint az idén, az első fél évben több mint félmillió olyan tranzakció történt, amikor egy magyarországi internetes oldalon külföldi kártyával fizettek, az így lebonyolított forgalom pedig meghaladta a 15,6 milliárd forintot, vagyis 45 százalékkal magasabb volt, mint egy éve. Ha így folytatódik, az idén 30 milliárd forintnál is több pénzt hagyhatnak külföldi kártyás vásárlók magyarországi honlapokon. A teljes magyarországi internetes vásárlások csaknem tizedét ma már külföldi bankkártyákkal fizetik ki. Tavaly egyébként az egész év során több mint 926 ezerszer vásároltak magyarországi internetes oldalon külföldiek, és összesen csaknem 24 milliárd forintot hagytak így az országban.

A magyarok sokkal több pénzt hagynak ott a külföldi webáruházakban, mint a külföldiek Magyarországon. Az idén fél év alatt több mint 10 millió alkalommal használtak magyar bankkártyát külföldi oldalakon, és összesen 106 milliárd forintot költöttek így magyarok külföldön. Ez egyébként 30 százalékkal több a tavalyi első félévinél. Tavaly egész évben 15,5 milliószor vásároltak a magyarok külföldi webáruházakban, és több mint 171 milliárd forintot költöttek el. Igaz, a hazai internetes boltokban valamivel nagyobb a forgalom, tavaly 22 millió kártyás tranzakció történt ezeken a helyeken, 240 milliárd forint értékben. A magyar kártyabirtokosok az idén az első hat hónapban a tavalyi csaknem másfélszeresét költötték el hazai webáruházakban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.