BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétszázszoros a túljelentkezés! Aligha van ennél népszerűbb munkaadó

Aligha van jelenleg népszerűbb munkaadó a London-Edinbrough vasútvonalon járatokat üzemeltető Virgin Trains East Coastnál. A kalandvágyáról és meghökkentő ötleteiről ismert Richard Branson cége 78 vonatvezetői állást hirdetett meg a napokban, ezekre közel kétszázszoros volt a túljelentkezés – 15 ezren pályáztak az évi 57 ezer fontos, átszámítva 19,5 millió forintos fizetéssel kecsegtető állásokra. A havi 1,62 millió forintos fix angol körülmények között is tisztességes bérnek számít. A jelentkezőket a pénz mellett a feladat is inspirálhatta, hiszen a közülük kiválasztott szerencsések vezethetik majd a 2018-től érkező szuperexpresszeket, az Azumákat. A hipermodern vonatokból 65-öt rendelt a Virgin Trains a japán Hitachitól, amely azokat a nagy-britanniai üzemében szereli össze. Az Azuma vezetése nem látszik egyszerűnek, hiszen a vasúttársaság egy éves felkészülési időt hagy annak megtanulásához, a szigorú feltételeket teljesítő vezetők ezalatt tökéletesen élethű szimulátorkabinokban és kint a terepen sajátítják el a szükséges tudást – írja a The Star.

A keleti parti fő vasútvonalat üzemeltető társaság tehetségkutató különítménye a több lépcsős felvételi folyamatban minden jelentkező minősít, ebben a személyes meghallgatás és gyakorlati tesztek sorát veti be.

A cégnél mindenesetre le vannak nyűgözve a hatalmas érdeklődés láttán. Szóvivőjük egyenesen fantasztikus lehetőséget kínáló csodálatos cégként jellemezte a Virgint, amelynek csapatában megtisztelő, egyben élmény lehet dolgozni. A vonat egyébként úgy látszik, mágnesként vonzza a munkaerőt: tavaly a ScotRail 22 ezer jelentkező közül választhatta ki a számára legmegfelelőbb száz új mozdonyvezetőt. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.