BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Keveset sportol a magyar

A magyarok alig több mint fele sportol rendszeresen, ám a sérülések veszélyét egyre tudatosabban kezeli a lakosság.

A magyar lakosság 44 százaléka sosem sportol, aki viszont mégis, az is kevesebb mint egy órát szán átlagosan hetente erre – derül ki az Eurobarométer felméréséből, amelyet az NN Biztosító idézett. Ennek alapján uniós összehasonlításban nem állunk túl jól: 28 EU-tagállam polgáraira vetítve 42 százalékos ez az arány.

Ám még az aktívak sem viszik túlzásba a testedzést a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint: az átlagos magyar mindössze heti 50 percet fordít erre. A férfiak átlaga valamivel több mint egy óra, a nőké mindössze 21 perc. A KSH szerint a legnépszerűbb sporttevékenységek listáját a kerékpározás vezeti, majd ezt követi a labdarúgás, a futás és az úszás.

A sporttal együtt jár a sérülésveszély: az NN Biztosító saját felmérése szerint a megkérdezettek 15 százalékát sporttevékenység közben éri baleset. „A 2016-ban bevezetett NN Baleseti felépülés biztosítás fokozódó népszerűségéből az rajzolódik ki, hogy ügyfeleink egyre tudatosabban készülnek arra a kellemetlen esetre, ha a családfenntartó jövedelme egy baleset miatt kiesik” – nyilatkozta Csanda Gergely, az NN Biztosító kommunikációs vezetője. A társaság felmérésében szereplők mindössze 44 százaléka mondta, hogy nem rendelkezik balesetbiztosítással, de közülük minden második rendelkezett ilyen konstrukcióval korábban. A baleseti felépülés biztosításból pedig alig egy év alatt 10 ezret értékesített a pénzügyi szolgáltató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.