BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Gazprom kilenchavi profitja ötéves csúcson

Ötéves csúcsra emelkedett a Gazprom kilenchavi profitja elsősorban az Európába szállított több földgáz és a magasabb ár hatására.

Az orosz energiaipari óriáskonszern csütörtökön azt közölte, hogy a szeptember végével záródott kilenc hónapban az adózott eredménye 395 milliárd rubel (1671 milliárd forint) volt az orosz számviteli szabvány (RAS) szerint az egy évvel korábbi 9,2 milliárd rubel veszteség után.

A Gazprom közlése szerint a kilenchavi bevétele 3,035 ezer milliárd rubelről 3,63 ezer milliárd rubelre ugrott.

Fotó: AFP

Alekszej Miller, az orosz cég vezetője a múlt hónapban azt mondta, hogy a januártól október közepéig tartó időszakban a Gazprom gáztermelése 24,5 milliárd köbméterrel, 6,8 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Alekszej Miller szerint az idei gázexport felülmúlja majd a tavalyi rekordszintű 194,4 milliárd köbmétert, elérheti a 205 milliárd köbmétert.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.