BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Foci-Eb 2024: Lang Ádám vegán étrendje Szoboszlai Dominiknak is bejön – kiderült, mit esznek a válogatott játékosai

Mindig más készül, dietetikus segítségével írják az étlapot, a végleges menüt pedig a magyar labdarúgó-válogatott orvosi stábja hagyja jóvá. A pénteken kezdődő Európa-bajnokságra Izrael ellen hangoló nemzeti együttesünkben Lang Ádám hosszú ideje vegán étrend szerint étkezik, de mint kiderült, csapatunk kapitánya, Szoboszlai Dominik is nyitott a minden állati eredetű terméket nélkülöző ételekre.

„Mindig más készül, dietetikus segítségével írom az étlapot, és a doktor úrral egyeztetek, hogy mik azok az ételek, amelyek beleférnek, és melyek nem” – mondta a Metropol stábjának Sárközi György executive séf, aki a németországi Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott étkezéséért felel az MLSZ Globall Hotelben. 

Foci-Eb 2024, Lang Ádám
Foci-Eb 2024: Lang Ádám már régóta vegán étrend szerint étkezik / Fotó: NurPhoto via AFP

 

Foci-Eb 2024: Marco Rossi szerint bizonyítani kell az Izrael elleni főpróbán

A szakács elárulta, naponta 

  • 5-6 kilogramm csirkemell,
  • 8-10 kilogramm hal,
  • 6 kilogramm zöldség,
  • 6 kilogramm gyümölcs,
  • 4 kilogramm rizs,
  • 1,5-2 kilogramm tészta 

fogy Telkiben.

A séf többek között arról is beszélt, hogy a vegán étrendet tartó Lang Ádámnak külön főznek, a mellette ülő Szoboszlai Dominik legnagyobb örömére, aki rendszeresen leteszteli a ciprusi Omonia Nicosiában légióskodó hátvéd menüjét. 

A magyar válogatott legfőbb terve az lehet a szombaton 18 órakor kezdődő Izrael elleni barátságos mérkőzésen, hogy az írországi vereség után önbizalmat szerezzen a jövő pénteken rajtoló Eb előtt. Ezt Marco Rossi szövetségi kapitány is megerősítette, szerinte a mai meccs célja továbbá az is, hogy senki ne szenvedjen sérülést. Az olasz mester a következőképpen fogalmazott:

A cél az, hogy győzzünk, és meggyőzzük magunkat is. Szeretném, ha a játékosok megtalálnák a góllövő cipőjüket. Szükségünk van eufóriára és valamennyi önbizalomra. A legutóbbi találkozó tanulságait leszűrtük.

A mieink Debrecenben a következő tizeneggyel állhatnak fel:
Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Bolla, Schäfer, Nagy Á., Kerkez – Sallai, Szoboszlai – Varga B.

A magyar válogatott programja

Felkészülési mérkőzés

  • Június 8., szombat, 18:00: Magyarország–Izrael

Csoportmérkőzések

  • Június 15., szombat, 15.00: Svájc–Magyarország
  • Június 19., szerda, 18.00: Németország–Magyarország
  • Június 23., vasárnap, 21.00: Skócia–Magyarország

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.