BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Párizsi olimpia: Milák Kristóf és Csipes Tamara viszi a magyar zászlót a záróünnepségen

Milák Kristóf és Csipes Tamara számít a magyar küldöttség legeredményesebb sportolójának.

Milák Kristóf és Csipes Tamara viszi a magyar zászlót a párizsi olimpia esti záróünnepségén. A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldala felidézte, hogy a két versenyző összesen öt érmet szerzett a francia fővárosban, így ők számítanak a magyar küldöttség legeredményesebb sportolóinak.

OLYMPIC GAMES - PARIS 2024 - RUGBY SEVENS - FRA v USA - 20240724
Fotó: KMSP via AFP

Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban első, 200-on második helyezett lett, Csipes pedig 500 méteren kajak egyesben és Gazsó Alida Dórával kettesben ezüstérmet nyert, négyesben pedig Pupp Noémivel, Fojt Sárával és Gazsóval a harmadik helyen zárt.

A záróünnepséget nem a Szajnán, hanem az atlétikai versenyek helyszínén, a 80 ezres Stade de France-ban tartják ma este.

Nagy lökést ad a francia gazdaságnak a párizsi olimpia

A második negyedévi 0,3 százalékos bővülés után a francia jegybank, a Banque de France a július és szeptemberi időszakra közel 0,5 százalékos növekedésre számít a francia gazdaságban, jelentős részben az olimpiának köszönhetően. A jegybank szerint a növekedésből legalább 0,25 százalékpont a játékok hatásának tulajdonítható.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.