BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Palazzo Dorottya – Stílus a belvárosban

A Palazzo Dorottya – amelyet a vezető magyar építésziroda, a Zoboki-Demeter és Társaik Építész Iroda és a londoni székhelyű AVCI Architects tervezett – sokféle célra jelenthet ideális ingatlanmegoldást Budapest történelmi központjában. A klasszikus Dorottya ház a XIX. században épült, legszebb részeit Hauszmann Alajos tervezte. A loft stílusú penthouse-lakások a maguk óriási tereivel és napsütötte teraszaikkal, loggiáikkal szinte megkoronázzák a kínálatot. Az épületen belül zöldellő belső udvart alakítanak ki télikerttel, erkélyekkel, teraszokkal. A kedvező elhelyezkedést jelzi, hogy a Palazzo Dorottya közvetlen közelében található az üzleti és a kormányzati negyed, sőt Budapest legjobb szállodáinak nagy része, a Four Seasons, a Kempinski és az Intercontinental, de itt van a legfrekventáltabb bevásárló-negyed is, a Váci utcával és a Vörösmarty térrel.

Az elmúlt 18 hónapban a projekt rohamléptekkel halad – a négy emelet mély garázs megépítését követően a jelenleg már a lakóterek kivitelezése folyik. Egy évvel a várható átadás előtt az apartmanok 54%-a már elkelt.


Nem is csoda, hiszen Palazzo Dorottya egyedülálló beruházás a hazai lakóingatlan piacon. A felújított épületben az ingatlanfejlesztő a legkényesebb igényeket szem előtt tartva alakítja ki a lakásokat, és melléjük kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat is nyújt. 86 lakásból álló választékával, amely a kisebb, 60 m2-es stúdiólakásoktól a hatalmas, 200 m2-es, három- vagy négy hálószobás rezidenciákig terjed, a Palazzo Dorottya igazi különlegesség.

Önkormányzati hírek szerint az épület előtt húzodó Dorottya utca sétálóutca lesz, míg a Szende Pál utca a csak a tömegközlekedés számára engedélyezett csökkentett forgalmú utcává válik, belvárosban szokatlan nyugalmat teremtve az itt lakóknak.

RDM – a fejlesztő

Az RDM, a FINGEN Csoport vezető ingatlan tervező részlege, Olaszország első kivitelezője a lakóház-központok terén. Fő profilja az olasz városi bevásárló utcák történelmi múltú épületeinek felújítása. Legismertebb projektjei közé tartozik a Palazzo Tornabuoni, a történelmi Palazzo Tornauoni Corsi műemléképületének restaurálása és felújítása, valamint a Palazzo Mattei, egy magas színvonalú multifunkcionális épület lakásokkal, ínyenc kávéházzal, valamint, luxusirodákkal és -lakásokkal, Firenze egyik legtekintélyesebb bevásárló utcájában.

A Palazzo Dorottya újraélesztése több, mint egy szép régi épület felújítása. A beruházás a régi Wurm ház szellemét idézi meg, többfunkciós, a kor és a hely minden igényének tökéletesen megfelelő terei is ezt a célt szolgálják.

A Wurm ház ugyanis mindig több volt egyszerű lakóháznál. A régi időkben az épület Duna felőli oldalán híres kávéház működött, a Pest felé eső részen pedig a város egyik legrégibb bankja. A lakosztályokat a felsőbb szinteken alakították ki.

Most ugyanez a koncepció kel életre.

További információk: palazzodorottya.com

.......

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.