BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Széles körű, kkv-barát szolgáltatások a Budapest Banktól

Napjainkban a hazai kis- és középvállalkozásoknak komoly kihívásokkal kell szembenézniük, hiszen egy vállalkozás megalapozásához, fennmaradásához, sikeressé válásához számos feltételnek kell teljesülnie. Nem mindegy, hogy a vállalkozó milyen esélyekkel indul az Európai Unió által a kkv-k számára kínált pályázatokon. Szintén létkérdés, hogy a cég fenn tudja-e tartani a stabil üzletmenetet. A vállalat jövője múlhat azon is, hogy az egyébként sikeres üzletet hatékonyan finanszírozza-e. A Világgazdaság utánajárt, milyen segítséget kaphatnak mindehhez a vállalkozók. Kérdéseinkre Boldis Zoltán, a Budapest Bank (GE Money Bank) vállalati üzletágának termékfejlesztési vezetője válaszolt.

- Mit kínál a Budapest Bank a kis- és középvállalkozások számára?

- Talán nem sokan gondolnak bele, de nekünk is alapvető érdekünk, hogy a céges ügyfeleinknek jól menjen a sora. A Budapest Bank a kis- és középvállalatok bankja, ezért ha a vállalatok növekednek, fejlődnek, több beruházást hajtanak végre a segítségünkkel, az a mi munkánkat dicséri, a mi eredményeinket is növeli. Természetesen az üzleti életben sok nehézséggel szembesülnek a cégek, bonyolult pályázati mechanizmusokon kell átküzdeni magukat, körbetartozások nehezítik az életüket, és még sorolhatnám. Mi nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a vállalatvezetőknek minden élethelyzetben megkeressük a legjobb pénzügyi megoldást. Nagyon fontos, hogy a KKV ügyfeleknek személyes pénzügyi tanácsadó áll rendelkezésére a Budapest Banknál, aki ismeri a szektor jellegzetességeit, a gyakran felmerülő problémákat, a vállalat előéletét. Együtt gondolkozik az ügyféllel és igyekszik olyan finanszírozási lehetőséget ajánlani, ami nem csak rövid távon nyújt megoldást az éppen aktuális problémára, hanem elősegíti a cég hosszú távú sikeres fejlődését. A pénzügyi szolgáltatások széles palettáját kínáljuk, hogy a vállalatokat hatékonyan segítsük át a pénzügyi problémákon. A Budapest Banknál a termékfejlesztés területén hosszú ideje a kis- és középvállalkozásoknak kínált szolgáltatások köre kiemelt területként szerepel. A nálunk elérhető banki szolgáltatások között a hitelek mellett a faktoring is megtalálható, emellett komplex uniós pályázati szolgáltatásokat is nyújtunk az ügyfeleknek.

- Jellemző a szektorra, hogy sok vállalkozás nehezen jut hitelhez.

- Így van, de nem annyira a már évek óta működő kkv-k, hanem főként az induló, illetve a mikrovállalkozások esetében. Ezek a vállalkozások sokszor nem rendelkeznek elegendő önerővel, hogy megvalósítsák beruházásaikat. Ilyen helyzetben kézenfekvő megoldást kínál Kötetlen Vállalkozói Jelzálogalapú Hitelünk, amely mikro változatban is elérhető, s amely kedvező, igen hosszú futamidő mellett, akár devizában is igénybe vehető vállalkozási formától függetlenül. További előnye, hogy a vállalkozás szabadon dönthet a pénz felhasználásáról. Szintén jellemző nehézség, hogy az egyébként jól működő vállalkozások sok esetben nem tudnak továbblépni, növekedni. Ezért fejlesztettük ki Beruházási Hitelünket, amely rugalmas feltételekkel, gyakorlatilag bármilyen fejlesztéshez igényelhető.

- Hogyan segítik az ügyfeleket az uniós pályázatokon való induláskor?

Kedvező kondíciójú, piaci kamatozású hiteleink mellett igyekszünk a kis- és középvállalkozások számára komplex segítséget nyújtani ahhoz, hogy ezeken sikeresen szerepeljenek. A komplex segítség egészen a pályázatok közötti eligazodástól, a projekt ötleteken keresztül a pályázatkészítési tanácsadásig és a tanácsadók közvetítéséig terjed. Emellett komplett finanszírozási csomagokkal kísérjük végig az ügyfeleket a pályázati folyamaton, illetve az adott beruházás, fejlesztés megvalósításán.

- Említette, hogy a kkv-szektorban igen komoly problémaként jelentkezik a körbetartozás. Mit tehet az a vállalkozó, aki likviditási problémákkal küzd?

- Számos cégnek okoz komoly gondot, hogy lejárt követeléseit nem tudja behajtani, és ennek következtében nem tudja kifizetni tartozásait, nem képes új árut vásárolni, új befektetésbe kezdeni. Erre a ma igen jellemző problémára nyújt gyors és hatékony megoldást a faktorálás, amely már több mint két éve szerepel szolgáltatásaink között és tapasztalatunk szerint egyre népszerűbb a kkv-k körében.

További információ a Budapest Bank (GE Money Bank) honlapján:
budapestbank.hu

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.