BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Citibank Adósságrendezés

A kedvező kamatú kölcsönnel most az ügyfelek könnyen átrendezhetik szerteágazó adósságaikat

A statisztikai adatok szerint a magyar háztartásokra eső kölcsönöknek több mint felét külföldi pénznemben tartják számon. Ebből 2007 végén ezermilliárd forintot tett ki a devizaalapú szabad felhasználású jelzáloghitelek állománya, s a tavalyi év során 400 milliárd forintot meghaladó összegű volt az új hitelkihelyezés e termékkörben. Ezzel a piaci trenddel párhuzamosan, egyre több háztartásra jellemző, hogy egyszerre több típusú hitellel is rendelkeznek, például személyi kölcsönnel, autókölcsönnel, áruhitellel, melyeknek visszafizetése jelentős terhet jelent a családi költségvetésben.

Ebben a helyzetben megnövekedtek az adósságrendezésre szolgáló hiteltermékek, többek között a versenyképes árazású, devizaalapú jelzálogkölcsönök iránti ügyféligények. A növekvő ügyféligényekre válaszként a Citibank bevezette a svájci frankalapú szabad felhasználású jelzálogkölcsönt. Az új hiteltermék kedvező kamatának köszönhetően kiválóan alkalmas a szerteágazó adósságok egy hitellé való egységesítésére, mely érezhető mértékben csökkentheti az ügyfelek pénzügyi terheit.

Tavaly óta a Citibank forintalapú jelzálogkölcsönt kínált az ügyfeleinek, amely kiszámítható havi törlesztőrészleteket biztosít, ám az ügyfelek körében végzett felmérések a devizaalapú – különösen a svájci frankalapú – jelzálogkölcsön iránti igény növekedését mutatták. Válaszként az ügyféligényekre, a Citibank bevezette a devizaalapú szabad felhasználású jelzálogkölcsönt, melyet meglévő adósságterhek átrendezésére, hitelkiváltásra is fel lehet használni.

Tízmillió forint feletti kölcsönösszeg esetén a svájci frankalapú kölcsön kamata az első hat hónapig tartó kamatperiódusban évi 1,99 százalék, ezt követően pedig 3,99 százalék. * Ráadásul a 2008. május 31-ig tartó akció keretében a közjegyzői és értékbecslési díjak számlával igazolt összegével csökkenti a Citibank a folyósítási jutalékot. **

A kölcsön futamideje a jövedelemtől függően 1 és 30 év között, összege pedig 1 és 30 millió forint között változhat.

A devizaalapú kölcsönt a bank az ügyfél Citibanknál vezetett folyószámlájára forintban folyósítja, és az aktuális havi törlesztőrészlet megfizetése is forintban történik szintén erről a bankszámláról.

A svájci frank alapú jelzálogkölcsönt a Citibank fiókjaiban és hitelközpontjaiban igényelhetik azok a magánszemélyek, akik megfelelnek a Citibank hiteligénylési kritériumainak. További részletes információkat a termékről és az igénylés feltételeiről a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton, a 06-40-24-84-24-es kékszámon, valamint a citibank.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.

* THM: 8,32% (svájci frank alapú jelzálogkölcsön esetében) 5 millió Ft kölcsönösszegre és 20 éves futamidőre vonatkozik. A THM (teljes hiteldíjmutató) meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mértéke nem tükrözi a hitel kamat- és devizában nyilvántartott kölcsönök esetében az árfolyamkockázatát. A devizában nyilvántartott kölcsönök esetében a THM meghatározására forintban teljesített fizetések alapján került sor a banknál alkalmazott, a tárgynegyedévet megelőző hónap első banki munkanapján érvényes devizaárfolyam figyelembevételével.

**A folyósítási díj csökkentésére vonatkozó akció 2008. február 4-től 2008. május 31-ig tart, az akció időtartamának tekintetében a kölcsön igénylésének a Citibank információs rendszerében történő rögzítési időpontja az irányadó, azzal a feltétellel, hogy a rögzítés időpontjától számított 30 napon belül a minimális dokumentációnak befogadásra kell kerülnie. A Citibank a közjegyzői és értékbecslési díjak számlával igazolt összegével csökkenti a folyósítási jutalékot olyan módon, hogy annak mértéke jóváírásra kerül a folyósítási jutalékból. Az ily módon (befizetést igazoló számlák alapján) történő jóváírás felső határa a folyósítási jutalék összege.
A Citibank a kölcsönt a saját hitelbírálati feltételei alapján, a szerződéskötést követően nyújtja. A szerződéskötés és az adott kölcsön konkrét feltételei a hitelbírálat eredményétől függenek. A kölcsön igénylése előtt kérjük alaposan tanulmányozza a szerződési feltételeket, illetve kérjen felvilágosítást munkatársainktól. A kölcsönre vonatkozó részletes feltételeket a Bank Lakossági Banki Szolgáltatásainak Általános Üzleti Feltételei, a Citibank Szabad Felhasználású Forint- és Devizaalapú Jelzálogkölcsön Általános Szerződési Feltételei, az Egyedi Szerződési Feltételek, valamint a Kamat- és Díjfeltételek tartalmazzák, melyek hozzáférhetők a bankfiókokban, a CitiPhone Banking telefonos ügyfélszolgálaton és a
www.citibank.hu internetes oldalon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.