BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Palazzo Dorottya – Stílus a belvárosban

A Palazzo Dorottya – amelyet a vezető magyar építésziroda, a Zoboki-Demeter és Társaik Építész Iroda és a londoni székhelyű AVCI Architects tervezett – sokféle célra jelenthet ideális ingatlanmegoldást Budapest központjában.

A Wurm házként is ismert klasszikus Dorottya ház a XIX. században épült, legszebb részeit Hauszmann Alajos tervezte. A kedvező elhelyezkedést jelzi, hogy a Palazzo Dorottya közelében található Budapest legjobb szállodáinak jelentős része, az üzleti-  negyed, és a legfrekventáltabb bevásárló-negyed is, a Váci utcával és a Vörösmarty térrel.

A Palazzo Dorottya egyedülálló beruházásnak számít a hazai ingatlanpiacon. A lakások speciális vevői igények alapján kerülnek kialakításra emellett az épület kiemelkedő színvonalú szolgáltatásokat is nyújt majd a lakók részére. 86 lakásból álló választéka, amely 80 m2-es polgári lakásoktól a hatalmas, 200 m2-es, három- vagy négy hálószobás rezidenciákig terjed, a Palazzo Dorottyát igazi különlegességgé teszi.

- Az elmúlt 24 hónapban a projekt rohamléptekkel halad – a négy emelet mély garázs megépítését követően a jelenleg már a lakóterek kivitelezése folyik. Fél évvel a várható átadás előtt a lakások 75%-a már elkelt – tudtuk meg Lorenzo Bonacchi úrtól, a fejlesztésért felelős Dorottya Kft. ügyvezetőjétől.

A Dorottya Kft. és az V. kerületi Önkormányzat szoros együttműködésének eredménye, hogy várhatóan az ingatlanok átadásával egyidejűleg a Dorottya utca sétálóutca lesz, míg a Szende Pál utca csökkentett forgalmú utcává válik. Mindezek a tények a potenciális bérlők figyelmét is felkeltették, aminek következtében a beruházó előrehaladott tárgyalásokat folytat nagy nemzetközi cégekkel a mintegy 5000 nm méretű kereskedelmi- és iroda területek bérbeadását illetően is.

RDM – a fejlesztő

Az RDM, a FINGEN Csoport vezető ingatlanfejlesztő részlege, Olaszország elsőszámú kivitelezője a lakóház-központok terén. Fő profilja az történelmi múltú épületek felújítása, így a Palazzo Dorottya méltó folytatása a korábbi sikeres munkáknak. Legismertebb projektjei közé tartozik a Palazzo Tornabuoni, a történelmi Palazzo Tornauoni Corsi műemléképületének restaurálása és felújítása, valamint a Palazzo Mattei Firenzében, egy magas színvonalú multifunkcionális épület lakásokkal, kávéházzal, valamint luxusirodákkal és –lakásokkal.

- A Palazzo Dorottya újraélesztésekor a régi Wurm ház szellemét kívántuk megidézni, amikor többfunkciós, a kor és a hely minden igényének tökéletesen megfelelő tér létrehozását tűztük ki célunkul. A Wurm ház ugyanis mindig több volt egyszerű lakóháznál. A régi időkben az épület Duna felőli oldalán híres kávéház működött, a Pest felé eső részen pedig a város egyik legrégibb bankja. A lakosztályokat a felsőbb szinteken alakították ki. Mi ugyanezt a koncepciót keltjük életre. – nyilatkozta Bonacchi úr az RDM részéről.

palazzodorottya.com

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.