BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az ING Lízing-csoport már teljesítette 2008-as tervét

A magyarországi ING Lízing-csoport a 3. negyedév végére teljesítette a 2008-as évre irányzott finanszírozási terveit, amellyel tovább erősítette meghatározó szerepét a magyarországi lízingpiacon. Az eredmények tükrében, valamint a kialakult rendkívüli devizapiaci helyzetre való tekintettel a társaság úgy döntött, hogy növekedési érdekeit háttérbe szorítja a kiszámíthatóság és a stabilitás érdekében.

„A gyorsan és hektikusan változó pénzpiaci körülmények miatt a kiszámíthatóság és a tervezés jóval nagyobb figyelmet igényel, mint korábban bármikor. Ennek fenntarthatósága érdekében nem tartjuk indokoltnak, hogy a kialakult devizapiaci környezetben kockára tegyük Ügyfeleink és Tulajdonosaink bizalmát és elvárásait, különösen abban a helyzetben, amikor minden tekintetben egyedülállóan sikeres év áll már mögöttünk. Az év első időszakában sikeresen integráltuk a Citileasing vállalatait az ING Lízing-csoport szervezetébe és mindemellett sikerült piaci részesedésünket is növelni.” - mondta el kérdésünkre Dömötör Attila, az ING Lízing-csoport ügyvezető igazgatója. "Az alapvetően konzervatív kockázati megközelítés és a transzparens üzletpolitika fontos elemei stratégiánknak, ezért döntöttünk úgy, hogy ragaszkodunk a tulajdonos felé korábban jelzett kihelyezési és bevételi tervekhez, azokat nem kívánjuk meghaladni." - hangsúlyozta az ügyvezető igazgató.

Mindezen célok fenntartása és következetes képviselete érdekében az ING Lízing-csoport a 2008 október 27. után beérkező lízingfinanszírozási ügyletek kifizetését 2009 január 1-je utánra ütemezi. Természetesen továbbra is minden eddigi piaci szegmensben részt kíván venni a cég, amelyben eddig is sikerrel tevékenykedett: így továbbra is várja Ügyfelei megkeresését mind tehergépjármű-, mind általános eszköz-, mind kereskedelmi célú ingatlan finanszírozása érdekében.

Ezen intézkedések nem érintik a holland tulajdonú ING Lízing-csoport azon törekvéseit, amelyeket 2007. év végétől tudatosan képvisel: magas színvonalú ügyfélkiszolgálás mellett folyamatos magyarországi és európai bővülés, terjeszkedés megteremtése.
A magyarországi ING Lízing-csoport tagvállalatai valamennyien az ING Lease Holding N.V. leányvállalatai, amely holdingcég az összes ING csoporthoz tartozó európai lízingcég közvetlen anyavállalata.
Az ING Lízing Kft., mint operatív lízingcég 2004-ben, az ING Pénzügyi Lízing Zrt., mint pénzügyi vállalkozás 2005-ben kezdte meg tevékenységét Magyarországon. Az ING Lízing, mint cégcsoport érdemi bővítésére 2007 évben került sor, amikor az ING Lease Holding N.V. megállapodásra jutott a Citigroup-pal a magyarországi Citileasing csoport [Citigroup Leasing Pénzügyi Szolgáltató Zrt. és Citileasing (Magyarország) Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt.] megvásárlásáról.
Az akvizíció az ING Lízing tevékenységének jelentős bővítését jelzi Magyarországon és az ING Wholesale Banking azon stratégiájának részét képezi, amelynek keretében az a közeljövőben tovább növeli közép-kelet-európai jelenlétét.

Az eredmények tükrében, valamint a kialakult rendkívüli devizapiaci helyzetre való tekintettel a társaság úgy döntött, hogy növekedési érdekeit háttérbe szorítja a kiszámíthatóság és a stabilitás érdekében.(x)-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.