BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elérhették első stratégiai célpontjukat az oroszok

Elérhették az első stratégiai célpontjukat az orosz támadó erők: állításuk szerint teljesen elvágták Ukrajnát az Azovi-tengertől. Moszkva szerint a Donyec-medence felől a szakadárok nyomultak előre, míg dél-nyugatról, a Krím felől az orosz egységek, majd egyesülve sikerült elfoglalniuk a tengerpartot – idézi az orosz minisztériumot az Anadolu török hírügynökség. 

Ukrajna egyelőre nem erősítette meg a hírt: a keddi állapotok szerint Mariupol még mindig ukrán kézen volt. 

Az orosz védelmi minisztérium emellett közölte: eddig 1325 ukrán katonai célpontot semmisítettek meg, köztük két repülőteret és három légvédelmi radarállomást, 43 kommunikációs állomást, 395 tankot és páncolost, 59 rakétakilövőállomást, 179 aknavetőt és 386 egyéb katonai járművet. 

A szakadárok még tíz további települést is elfoglaltak. 

Frissítés: Ukrajna helyi közigazgatási vezetője szerint megszakadt az áramszolgáltatás a Donyec megyei Mariupolban kedden, az egyik orosz támadás után, a stratégiai fontosságú dél-ukrajnai kikötővárost az orosz erők körül akarják zárni. „Mariupol és Volnovaha a miénk. A két városra nehezedik az ellenség nyomása, de tartják magukat” - írta Facebook oldalán Kirilenko.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.