BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot ment a Mol és az OTP

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 742,21 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 45 335,11 ponton zárta a mai napot. A részvénypiac forgalma 11,2 milliárd forint volt, a vezető részvények erősödtek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 72 forinttal, 2,67 százalékkal, 2770 forintra erősödött, 1,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP-részvények ára 220 forinttal, 2,07 százalékkal, 10 840 forintra nőtt, forgalmuk 7,6 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 5,5 forinttal, 1,71 százalékkal, 327 forintra emelkedett, forgalma 98,9 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 10 forinttal, 0,13 százalékkal, 7985 forintra erősödött, a részvények forgalma 1,4 milliárd forintot ért el. A BUMIX 3697,58 ponton zárt kedden, ez 21,14 pontos, 0,58 százalékos emelkedés a hétfői záráshoz viszonyítva.

A Mol húzta fel a BUX-ot, az új vállalati hírek híján még a hétfőiek hatottak a Mol és az OTP árfolyamára – mondta az MTI-nek Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője, aki példaként említette a magyar olajtársaság előző napi bejelentését arról, hogy kőolajat talált Vecsés határában. Ugyancsak megemlítette a betéti kamatok maximálásának bejelentését, amelyet a jegybanki politikába való kormányzati beavatkozásként értékelt, hozzátéve, hogy ez az OTP árfolyamára volt pozitív hatással.

Kiderült, mire lesz elég a vecsési olaj

A hazai kitermelésen belül jókora részarányt képvisel a Mol által Vecsés közvetlen közelében talált kőolajkészlet, azonban az importarányt nem képes csökkenteni – tudta meg lapunk. A társaság közleménye szerint a vállalat még júliusban kezdett kutatófúrásba a területen, ahol a szükséges tesztek elvégzése után bebizonyosodott, eddig ismeretlen kőolajmezőt sikerült felfedezni.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.