BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilencezernél is több ukrajnai menekült érkezett csütörtökön hazánkba

Az ukrán–magyar határszakaszon 4994-en léptek be Magyarországra csütörtökön, a román–magyar határszakaszon belépők közül pedig 4404-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek – számolt be pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A beléptetettek közül a rendőrség 63 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik ez idő alatt kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzéséért.

Vonattal 16 ember – köztük 9 gyermek – érkezett Budapestre az ukrajnai háború elől menekülve.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt közölte, hogy a Készenléti Rendőrséggel segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is.

Egy nappal korábban, szerdán több mint 7500 ukrajnai menekült érkezett Magyarországra.

Oroszország két évig még biztosan folytatni tudja a háborút

Moszkvának még elegendő forrás áll a rendelkezésére ahhoz, hogy a következő két évben háborúzzon Ukrajnával – erről a litván katonai hírszerzés vezetője beszélt. Szerinte ez az idő hosszabb lehet, ha Észak-Korea és Irán beáll támogatóként az ukrajnai öldöklés mögé.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.