BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új elnököt választott a Mazsihisz

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közgyűlése ma tartotta négy évenként esedékes tisztújító küldöttgyűlését. Mivel a szövetség alapszabálya szerint egy elnök csak két cikluson keresztül irányíthatja a neológ zsidó felekezetet, így a Mazsihiszt eddig vezető Heisler András nem indult újra a pozícióért. Heisler a következő négy évben küldöttként vesz részt a közgyűlés munkájában – közölte az MTI-vel a Mazsihisz.

A közgyűlés nagy többséggel dr. Grósz Andor orvos-dandártábornokot, a Holocaust Dokumentációs Központ és Emlékgyűjtemény Közalapítvány kuratóriumának elnökét választotta meg elnöknek a következő négy évre, dr. Nógrádi Péter ügyvéd ellenében.

 

A közgyűlés a Mazsihisz alelnökévé választotta Mester Tamást, a Budapesti Zsidó Hitközség elnökét.

 

Grósz Andor 1951-ben született Győrben. A szentpétervári Katonaorvosi Akadémia Általános Orvostudományi Karán végzett repülőorvosi szakon. A Kecskeméti Zsidó Hitközség elnöke 33 éve. 2005-től a MH Kecskeméti Repülőkórház főigazgatója volt, 2007–2010 között a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központjának katonai főigazgató-helyetteseként dolgozott, 2010–2011 között az intézmény megbízott főigazgatója volt, majd 2013-tól a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke. 2008-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét, 2014-ben a Magyar Érdemrend Középkeresztjét.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.