BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Budapesten és a Dunántúlon vásárolnának főként a külföldiek

A legtöbb érdeklődőt adó városok között Bécs, London és New York van az élen, majd München, Chicago, Berlin, Frankfurt, Zürich és Moszkva következik.

Megélénkült a külföldi érdeklődés a magyarországi, mindenekelőtt a budapesti lakóingatlanok iránt. Az online felületeken az idegen nyelven közölt hirdetéseket az elmúlt fél évben 42 százalékkal többen böngészték, mint egy évvel korábban – közölte a Világgazdasággal az Ingatlan.com.

Az érdeklődők országok szerinti toplistáján

Németország, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Ausztria, Svájc, Hollandia, Olaszország, Oroszország, Franciaország és Kanada szerepel.

Fotó: MW

A túlnyomó többség eladó ingatlant keres, a legtöbb kiadó ingatlan iránti keresés pedig Németországból (az összes külföldről érkező 6,5 százaléka), az Egyesült Királyságból (3,4) és az USA-ból (3,2) érkezik, de élénkek még az oroszok és a hollandok is a kiadólakás-piacon – tájékoztatott Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

Hozzátette:

a kiadó ingatlanok iránt érdeklődők között munkavállalási szándékkal Magyarországra készülők és befektetési céllal ingatlan vásárlását tervezők is vannak.

A legtöbb érdeklődőt adó városok között Bécs, London és New York van az élen, majd München, Chicago, Berlin, Frankfurt, Zürich és Moszkva következik.

Gyakorlatilag csak az ország nyugati fele szerepel a külföldiek térképén, hiszen Budapesten és Pest megyén kívül Somogy, Zala és Győr-Moson-Sopron megye lakóingatlan-piaca kelti fel érzékelhetően a zömmel nyugat-európai vevőjelöltek figyelmét. Bács-Kiskun és Fejér megye szerepel még az első húsz helyezett között, de csak a németek révén, akiknek többsége szintén a budapesti és a dunántúli ingatlanok hirdetésére klikkel.

A teljes cikk a pénteki Világgazdaságban olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.