BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jégeső és erős széllökések a hétvége kezdetén - országos figyelmeztetés

Az Országos Meterológiai szolgálat jelentése szerint ma az északnyugati szél gyakran megerősödik, a délnyugati és északkeleti területek kivételével viharos lökések is lehetnek.

A legerősebb széllökések elérik a 60-75 km/órát. Éjszaka átmenetileg mérséklődik a szél, de holnap napközben az ország középső területeien időnként még előfordulhat 60-65 km/h-s széllökés.

Az ország keleti részén -főként a kora délutáni órákig- szórványosan, délutántól délnyugaton néhol kialakul zivatar. Intenzív zivatart viharos széllökés (60 km/h feletti), néhol jégeső és - főleg  északkeleten - felhőszakadás (30 mm körüli csapadékmennyiség) kísérhet.

Szombaton napközben északkeleten néhol előfordulhat zivatar. A csapadékos, szeles idő miatt a légszennyező anyagok koncentrációja elmarad az egészségügyi határértéktől. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.