BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Szexista és egészségtelen" - A magas sarkú cipő ellen tiltakoznak a britek

Harcot indított a női alkalmazottak egészségének védelmében a TUC brit szakszervezeti szövetség. A 6,5 millió dolgozó nevében fellépő tömörülés áttanulmányozta a brit munkaadók öltözködési előírásait, s úgy találta, azok sokszor teljesen feleslegesen írják elő a nőknek magas sarkú cipők viselését.

- A magas sarkú cipő remekül mutat a divatbemutatók kifutóin, de nem megfelelő a mindennapos munkavégzéshez – magyarázta Brendan Barber TUC-főtitkár. Szerinte a munkahelyi öltözködési szabályzat sokszor kifejezetten megtiltja a lapos sarkú lábbelik viselését.

Barber úgy látja, a magas sarkak kötelező használata alapvetően szexista s ráadásul egészségtelen is. A munkavállalók 80 százalékának már ki is alakult valamiféle egészségügyi problémája a lábával kapcsolatban, s bár ezek nem mindegyike hozható összefüggésbe a munkával, jelentős részük igen. A munkaadói szövetség úgy reagált, hogy az öltözködési szabályokat a dolgozókkal való konzultációt követően kell megalkotni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.