BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Támadásban az MSZP - Alkalmas-e az aljegyző

A megyeszékhely 4,3 milliárdos adósságállománya mellett aggasztónak találja a szekszárdi közgyűlés MSZP-frakciója az önkormányzat 500 millió forintos kötelezettségvállalását (ez része az adósságállománynak) és 70 millió forintos támogatását a helyi Közétkeztetési Kft. felé – jelentette ki Halmai Gáborné frakcióvezető hétfői sajtótájékoztatóján

Felvetődik a kérdés, hogy cégek működtetése és birtoklása mennyire önkormányzati feladat, és milyen hasznát látja ennek a lakosság – fogalmazott. A másik vitatott önkormányzati döntés az aljegyző megválasztása volt - írja a Tolna megyei online.

Az MSZP-frakció úgy véli, nem biztos, hogy az új aljegyzőnek megfelelő rálátása van a város problémáira, ügyeire. Főként azért sarkalatos pont ez, mert az uniós források lehívásához pontos, átgondolt és megfelelően előkészített szakmai anyagokra van szükség.

– Az önkormányzat adósságállománya nem 4,3 milliárd forint, mert a felvett hitelt ellensúlyozza az önkormányzat és cégei 2 milliárd forintos betétállománya. Emellett a visszavásárolt két közművállalat haszna ezentúl a városban marad – reagált Horváth István (Fidesz-MPSZ) polgármester. – A közétkeztetési kft. kapcsán pedig elmondanám, hogy az új cég a hatékonyságával fogja visszafizetni az árát: korszerűbben, költséghatékonyabban fogja előállítani az ételt.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.