BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Felháborító, hogy Gyurcsány ajándékot oszt az időseknek!"

A miniszterelnök 2009-től jubileumi juttatásban részesíti a 100., 95., 90. évüket betöltötteket. A Fidesz szerint felháborító az ajándék osztogatás

A 100. életévüket betöltött nyugdíjasok jubileumi juttatásban részesülnek 2009-től; az intézkedést a következő években kiterjesztik a 95., illetve a 90. évüket betöltöttekre is - jelentette be Gyurcsány Ferenc az idősek napja alkalmából pénteken Budapesten.

2013-ra a számítások szerint összesen csaknem 19 ezer 100, 95, illetve 90 éves, illetve annál idősebb embernek jár majd ez a juttatás, összesen 1,7 milliárd forint összegben. A jubileumi juttatást központi költségvetésből folyósítják majd – írja a Népszava az MTI nyomán.

Felháborító és szomorú, hogy Gyurcsány Ferenc történelmünk alakítóinak, egy életen át dolgozóknak, az országot a háború után újjáépítőknek, a legidősebbeknek ajándékot oszt előre" – reagált a kezdeményezésre a Fideszes Iván László sajtótájékoztatóján.

Ez azért is megdöbbentő - folytatta a politikus -, mert mára az idősek nem csak szociális, de megélhetési válsággal küzdenek. El kell gondolkodni azon, hogy a miniszterelnök bejelentése kapcsán mit érezhet az a 230 ezer nyugdíjas, aki ma Magyarországon mélyszegénységben él - tette hozzá Iván László.

"Megrázó, hogy az az ember adja majd ezt az ajándékot, aki (...) porszem a mai idős embereknek a bölcsességéhez, porszem abból a szempontból, hogy mint egy király, kijelenthessen és ajándékozhasson" - fogalmazott a fideszes politikus, hozzátéve, a miniszterelnöknek fogalma sincs arról, mit jelent nyugdíjasnak lenni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.