BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Zsarolással, megfélemlítéssel nem érnek el semmit" - Fodor az SZDSZ-ről

Az SZDSZ elnöke a Hetek holnapi számában megjelenő interjújában kijelentette: a liberális párt tagjainál nem érhetnek el eredményt zsarolással vagy megfélemlítéssel. Mint mondta, az SZDSZ nem adja el magát.

A Hetek pénteken megjelenő számában található interjúból a Hírszerző idéz. Az SZDSZ elnöke ebben kijelenti: nem tudja, miért magabiztos Gyurcsány Ferenc, mert – mint mondta – azt sem tudja, ki szavaznak majd a kormánya által benyújtott költségvetésre. Hozzátette: biztos abban, hogy az SZDSZ nem fogja eladni magát, és nem is lehet megfélemlíteni.

Fodor Gábor szerint elképesztő az MDF körül kialakult lehallgatási ügy, de ilyen eszközökkel, vagyis zsarolással és megfélemlítéssel semmit nem lehet elérni az SZDSZ tagjainál. Elismerte: reális a veszélye annak, hogy a szabad demokraták kiesnek a parlamentből, az események kimenetele azonban nem csak párjától, hanem az MSZP-től is függ.

Ezért a szocialista pártnak vissza kell nyernie hitelességét. A társadalom többségét azonban csak egy másfajta kormányzati politikával lehet megnyerni.

Gyurcsány Ferencet illetően úgy nyilatkozott: becsületbeli ügy volt az SZDSZ számára a koalícióból való kilépés, miután a korábbi együttműködésükhöz képest "szokatlan módon a nyílt színen rúgta ki egy miniszterünket, és a közös kormányprogramot végrehajtó SZDSZ-t reformblablázással vádolta meg."

Fodor Gábor szerint az együttműködés felrúgása meggondolatlan döntés volt és ebben az SZDSZ-nek és az MSZP-nek is van felelőssége.

 Hozzátette: nehezen tud elképzelni egy új koalíciót, egy hiteles miniszterelnök nagyobb ereje lenne megtenni az ország számára fontos lépéseket. Egy ilyen kormány politikáját az SZDSZ is támogatná.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.