BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tárcavezetőkkel egyeztetett Gyurcsány

Újabb feladatokat kaptak a miniszterek, amelyekről hétfőn egyeztetnek tovább - közölte Kiss Péter kancelláriaminiszter, miután véget ért több tárcavezető és Gyurcsány Ferenc egyeztetése este a parlamentben.

A kormányfőnél tartott többórás megbeszélésen kora délutántól ott volt Veres János pénzügyminiszter és Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési miniszter is, valamint később csatlakozott hozzájuk Szűcs Erika, a szociális tárca vezetője, Molnár Csaba közlekedési miniszter és Gyenesei István önkormányzati tárcavezető - számol be a KlubRádió az MTI alapján.

Kiss Péter közölte, azt vizsgálták, hogyan lehet a különböző területeken meglévő javaslatokat összeegyeztetni, s így átfogó, hatékony megoldásokat kialakítani. Mint mondta, egyidejűleg vizsgálják az adórendszeren belüli strukturális javaslatokat, a foglalkoztatási és a szociális ügyeket, mert ezek nem elkülöníthető rendszerek. Szűcs Erika az egyeztetést követően azt mondta, semmi nem indokolja, hogy a szociális területen azonnali intézkedéseket hozzanak és beavatkozzanak az ellátórendszerbe. Elmondta, a szociális ellátórendszer egészét tekintették át az elmúlt napokban, elsősorban azt vizsgálva, hogy mennyit költenek feleslegesen. Példaként említette a járulékot nem fizető "potyautasokat", illetve azokat, akik bár nem szorulnak rá, mégis kapnak valamilyen támogatást. A szociális tárca vezetője közölte azt is, nem tett olyan javaslatot, hogy a legmagasabb jövedelműek ne kapjanak családi pótlékot, de személy szerint ezt továbbra is elfogadhatónak és társadalmilag igazságosabbnak tartaná.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.