BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó: "a miniszter Audija közpénzből van, amivel én járok, nem"

Rám az volt elementáris hatással, amikor Orbán Viktor 1996-ban látogatást tett a győri bencéseknél. S emlékszem minden idők legjobb választási plakátjára 1998-ból, amelyen Orbán Viktor, Áder János, Kövér László, Deutsch Tamás és Pokorni Zoltán jönnek szembe. Akkor léptem be a Fideszbe. Az volt az álmom, hogy azok mellett az emberek mellett dolgozhassak, akik a plakáton szerepeltek. Tehát megérkeztem oda, ahová az álmaim vezettek – mondta Szijjártó Péter a Népszabadságnak adott interjújában.

A Fidesz kabinetfőnöke kijelentette: "a húszas éveikben járó politikusoktól senki sem várhatja el, hogy kimódoltan nyilatkozzanak. Ami a szívükön, az a szájukon. Ami engem illet: a miniszter számára vett Audi közpénzből van, amivel én járok, nem. Az általam vezetett győri sportklub nem közpénzből bérel autókat" – fejtette ki Szijjártó a Népszabadságnak azzal kapcsolatban, hogy nemrég kiderült: egy Audi A4-est bérel számára a SEAT FOTON győri kosárlabdaklub. Hozzátette: az évi 41 millió forint közpénzt nem autóbérlésre, hanem sportszakmai kiadásokra fordítják, amit igazolni is tudnak.

Kövér Lászlónak az IMF vezetőjével kapcsolatban tett kijelentése kapcsán úgy nyilatkozott: amiről Kövér László beszélt, az az igazság. Dominique Strauss-Kahn szocialista politikus, francia kormánytag is volt. Ismereteim szerint a Szocialista Internacionáléban az elvtársak elvtársaknak szólítják egymást. Ami a Kövér által alkalmazott "banda" gyűjtőfogalmat illeti, "Dominique Strauss-Kahn és Gyurcsány Ferenc valóban ugyanabból a társaságból való, hiszen a Szocialista Internacionáléban nyilvánvalóan mindketten komoly tevékenységet fejtenek ki" – indokolta párttársa szavait Szíjjártó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.