BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyurcsány akarja kijelölni az utódját

Megkezdődött az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés a Parlamentben hétfő délután az új miniszterelnök személyéről. Az egyeztetést Gyurcsány Ferenc vezeti.

Megkezdődött az MSZP és az SZDSZ közötti egyeztetés a Parlamentben hétfő délután; a politikusok a Gyurcsány Ferenc szombati bejelentését követően kialakult helyzetről és egy lehetséges új miniszterelnök személyéről tárgyalnak.

A szocialista pártot Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető és Simon Gábor választmányi elnök  képviseli, az SZDSZ részéről Fodor Gábor pártelnök, Kóka János  frakcióvezető és Horn Gábor ügyvivő vesz részt a megbeszélésen, utóbbi Szent-Iványi Istvánt, a párt országos tanácsának külföldön  tartózkodó elnökét helyettesíti.

Nem oszlatták fel az Országgyűlést

Nem kerül hétfőn napirendre a Fidesz kezdeményezése a parlament feloszlásáról, mert a házszabálytól való eltérést nem támogatta az MSZP és az SZDSZ, közölte Szili Katalin a házbizottság rendkívüli ülése után.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Konfliktusokkal teli lehet a Surányi, Simor, Gyurcsány felállás

A Népszabadság felmérése szerint az eddig felmerülő miniszterelnök-jelöltek közül Surányi György tudhatja a legnagyobb támogatást a magáénak. Ugyanakkor a volt MNB-elnök viszonya sem Gyurcsány Ferenccel, sem Simor András jegybankelnökkel sem felhőtlen.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.