BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bajnai: "Jöjjön a következő választás, ha elfogy a bizalom"

Akár már novemberben elfogadhatja a jövő évi költségvetést az Országgyűlés, vagyis a szokásos menetrendnél hetekkel hamarabb – mondta Bajnai Gordon a Magyar Televízió csütörtöki Este című műsorában.

Bajnai továbbra is úgy gondolja, ameddig érdemi válságkezelő lépéseket tudnak tenni, addig jobb ez a kormányzás, mint egy "elhúzódó, ígérgetős, kampányolós, nem cselekvős béna kacsa". Megjegyezte azt is, előre hozott választásokról nem hallott szocialista politikusoktól.

Értelmét látja annak, hogy végigcsinálják ezt az idei évet, és elfogadtassák a költségvetést, mert az fogja "bebetonozni" mindazokat a kedvező változásokat, amelyek kihúzzák Magyarországot a válságból - hangoztatta a miniszterelnök.

Bajnai Gordon hangsúlyozta: ha úgy érzi, elfogy a bizalom, vagy egy lényeges kérdésben meginog a támogatás, és nem lehet ezeket a határozott lépéseket folytatni, akkor azt mondja majd, hogy jöjjön a következő választás. Ebben az esetben folytassa a válságkezelést az, aki bizalmat kap – tette hozzá.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.