BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pálfordulás az oroszoknál – A rakétapajzs van a háttérben?

Dmitrij Medvegyev orosz elnök jelezte, Moszkva esetleg hajlandó lenni enyhíteni az Irán-ellenes szankciókkal szembeni ellenállásán az ország atomprogramjával kapcsolatban.

Oroszország eddig minden, Iránnal kapcsolatos ENSZ szankció életbe léptetését ellenezte. A helyzet azonban változik.  Medvegyev elnök Barack Obamával folytatott megbeszélése után jelentette ki, hogy országa hajlandó támogatni bizonyos, Iránnal szembeni szankciókat. Mint mondta, egyes esetekben a szankciók "elkerülhetetlenek." Moszkva kellő bizonyítékokat vár az ENSZ vizsgálóktól a szankciók támogatására – tudósít a BBC.

A világ hat gazdasági hatalmának vezetői jövő héten tárgyalnak Irán atomprogramjáról, és az elemzők szerint az amerikai elnök célja az egységes fellépés és szükség esetén a szigorúbb elbánás Iránnal szemben.

Oroszország mindeddig megvétózta a hasonló javaslatokat, de a múlt héten Barack Obama közölte, hogy lemond a közép-Európába telepítendő rakétavédelmi pajzsról. A pajzs telepítésének ötlete feszültséget váltott ki Moszkva és Washington között.

A hírek már a bejelenés idején arról szóltak, hogy Oroszország az amerikaiak lemondó gesztusáért cserébe elfogadja az Iránnal szembeni szankciókat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.