BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mesterházy Attila lesz Orbán Viktor ellenfele

Az MSZP elnöksége egységesen Mesterházy Attilát ajánlja a párt kormányfő-jelöltjének - értesült a Népszabadság-Online a kora délutáni elnökségi tanácskozásról.

A párt megyei elnökeinek döntő többsége már korábban Mesterházy Attila jelenlegi frakcióvezető jelölését támogatta. Sajtóértesülések szerint 90 százalék fölött volt az igenek aránya. Ellenszavazat nem volt, de tartózkodás igen. A Népszabadság Online úgy értesült, hogy Botka László szegedi polgármester nem voksolt.

Az elnökség és a megyei vezetők tanácskozását szombaton az MSZP választmányának döntése követi. A két testület ezt követően egységesen tesz javaslatot a december 12-i kongresszusnak a párt kormányfő-jelöltjének (vagy jelöltjeinek) személyéről, amely a végső döntést meghozza.

Korábban szóba került, hogy a párt vezető testületei esetleg több jelöltet is a kongresszus figyelmébe ajánlanak, hogy ott válasszák ki a 2010-es kampány vezetőjét. Mai információink szerint úgy tűnik, a többes jelölés ellen döntött az elnökség, így Kovács László távozó EU-biztos neve minden valószínűség szerint nem kerül fel december 12-én a szavazólapra.

 
 
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.