BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: Politikusok is a bíróság elé állhatnak

A Fidesz olyan kormányzásra készül, amely hazudozás nélkül szerzi vissza a bizalmat, mert a hazugság a demokráciában és a piacgazdaságban mindig lelepleződik - mondta Orbán Viktor.

Megvannak az eszközök arra, hogyan kell a mezőgazdaságot és a turizmust fejleszteni, mert ezek húzóágazatok lesz a Fidesz kormányzása idején - mondta az InfoRádiónak Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint tiszteletben kell tartani az uniós belső piacra vonatkozó szabályokat, de ezek nem kötik meg a kezünket, így irányított fejlesztéseket lehet végrehajtani bizonyos területeken. A célzott gazdaságfejlesztési programok lehetségesek az uniós szabályok tiszteletben tartása mellett is - tette hozzá.

A Fidesz elnöke kiemelte, mindehhez vissza kell állítani a befeketetők bizalmát és le kell számolni az elburjánzó korrupcióval. "Vizsgálatokkal föltárjuk a korrupciós ügyeket, és azoknak a végére fogunk járni. Nem kényelmes és az ország számára sem föltétlenül előnyös, hogy az erőink tekintélyes részét a korrupció fölszámolására kell majd fordítani, de ha már engedtük, hogy az így elharapózzon, akkor legalább a fölszámolásában tüntessük ki magunkat - jelentette ki a Fidesz elnöke, aki kiemelte, hogy amennyiben a nyomozás szálai politikusokhoz vezetnek majd, abban az esetben nekik is bíróság elé kell állniuk.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.