BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán: egységes, nem koalíciós kormány kell! - Videó!

A Fidesz elnöke idő előttinek nevezte a Fidesz várható kétharmados többségéről szóló spekulációkat

Orbán Viktor a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara előtt elhangzott beszédében kiemelte: Ma a kétharmados többségről szóló spekuláció idő előtti, a magyar néplélek azonban szeret a nem megválaszolható kérdésekre koncentrálni. "Már vesztettem választást azzal, hogy felcseréltem a sorrendeket".

 

 

A Fidesz elnöke leszögezte: koncentrálni kell egy egységes, nem koalíciós kormány létrehozására. Ha egységes kormány jön létre, a magyar gazdaság óriási lehetőséghez jut. Ma a kétharmados többségről szóló spekuláció idő előtti, a magyar néplélek azonban szeret a nem megválaszolható kérdésekre szeret koncentrálni. "Már vesztettem választást azzal, hogy felcseréltem a sorrendeket".

A politikában a nehéz feladat ugyanakkor nem negatív, sőt: az egyetlen inspiráció. Orbán leszögezte: óvakodna attól, hogy megdícsérje saját korábbi kormányát, de hozzátette: ismeri munkatársait, elég tapasztalattal rendelkezik, nem a sötétbe történő ugrásra készül.

A davosi csúcs megszólalásainak egy végkicsengése volt: a kapitalizmusra a piaci spekuláció jelenti a legnagyobb veszélyt. Mert a spekuláció hamis illúziót táplál, azt, hogy munka nélkül is fenntartható a gazdaság. A világgazdasági változások mindenhol szembenézésre kényszerítik a politikusokat. Olyan pénzkapitalizmus alakult ki, amely a más pénzének kockáztatását tekinti normának, értékteremtés nélkül. Az értékpapír piac azonban csak akkor értékes, ha a termelés támogatja. A pénzkapitalizmus számára csak a jelen számít.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.