BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kövér: Nem a Jobbik, vagy az MSZP az igazi ellenfél!

Kövér László szerint kormányváltás után először leltárt kell készíteni az elmúlt nyolc évről, majd a személyi és jogi konzekvenciákat kell levonni.

A Fidesznek nem az MSZP vagy a Jobbik a fő politikai ellenfele másfél hónappal a választások előtt - bár egyik sem lebecsülendő -, az igazán legyőzendő az ország válságos helyzete - mondta az InfoRádióban Kövér László, a legnagyobb ellenzéki párt országos választmányának elnöke.

Kövér László ez alatt nemcsak a gazdasági tényezőket érti, hanem a szociális és az erkölcsi tényezőket is. Hozzátette: épp ezért nem más pártokban, hanem az emberekben kell szövetségest találni az újjáépítéséhez.

A politikus szerint ilyen helyzetben a radikalizmus nem más, mint tünet, amely az ország konszolidálásával visszaszorul. Kövér László jogállami elszámoltatást ígér, nem Keller-féle elszámoltatást, hanem annál korrektebbet, a végeredmény szempontjából sikeresebbet.

A felszámolódás szélére került az MSZP, a párt 1990 és 2010 közötti politizálása most vált folytathatatlanná - véli a Fidesz országos választmányának elnöke. Kövér László szerint a jelenlegi kormánypárt csak akkor tud megújulni, ha egészen mást képvisel, mint eddig, lezárja saját múltját - nem a ''90 előtti múltját, hanem az elmúlt 20 évben mutatott ténykedését -, és hiteles emberekkel politizál.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.