BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Jobbik és a Fidesz is csökkentené a közműdíjakat

Kormányra kerülése esetén a Jobbik azonnal hozzálát az emberek megélhetési költségeit indokolatlanul megnövelő közüzemi díjak csökkentéséhez.

Véleményük szerint ugyanis sem üzleti, sem egyéb jogos alapja nem lehet annak, hogy évről évre irreális mértékben növekednek ezek a költségek, sok helyen pl. a víz és csatorna díja együtt köbméterenként már eléri az 1200 Ft–ot is. A Jobbik szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében közölték: szerintük abszurd árképzésre és a fogyasztóvédelem teljes hiányára utal, hogy nálunk akkor is nő az áram díja, amikor máshol a világban csökken.

"Akár ezen cégek visszaállamosítása árán, akár állami aranyrészvény biztosításával, de jogot formálunk arra, hogy meghatározhassuk a jövőben úgy az árakat, mint a szolgáltatások minőségét, beleértve a háztartásokba bekerülő gáz hőértékét" - áll a radikális párt közleményében.

Hasonló terveket jelentett be nemrégiben Orbán Viktor Fidesz elnök is. Az ellenzéki politikus Kaposváron elmondta, hogy a Fidesz-kormány meg fogja vizsgálni a közszolgáltatási szerződéseket, és a magyar emberek érdekeit fogja érvényesíteni, mert szerinte tarthatatlan, hogy a fizetések 80-85 százalékát a rezsiköltségek viszik el.

Orbán Viktor egyebek mellett kitért arra is, hogy Magyarországon a létfenntartáshoz szükséges szolgáltatások árai indokolatlanul magasak, ezért a Fidesz készen áll arra, hogy megvédje az embereket a rezsiköltségek emelkedésétől.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.