BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szekeres: nehéz lesz megakadályozni a Fidesz kétharmadát

Nagyjából ilyen eredményre számítottunk, arra, hogy javítani tudunk az EP-választások eredményeihez képest, és hogy második párt leszünk a parlamentben – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig stúdiójában Szekeres Imre, az MSZP elnökhelyettese. A leendő legnagyobb ellenzéki párt politikusa megerősítette: erős ellenzékiségre készülnek.

A legnagyobb kihívás a Magyar Szocialista Párt előtt, hogy egy olyan baloldali néppártként politizáljon, amely felkarolja a mostani választáson elvesztett szavazókat – nyilatkozta a Duna Televízió reggeli háttérműsorában Szekeres Imre, az új parlamentben vélhetően a legerősebb ellenzéki pártként funkcionáló MSZP elnökhelyettese.

A választás második fordulójáig hátralévő két hét stratégiájáról azt mondta: ahol versenyben maradt egyéni szocialista képviselőjelölt, ott meg kell szerezni azok támogatását is, akik az első körben más pártokra szavaztak. Számításaik szerint kilenc egyéni mandátumot kellene elhódítaniuk a több mint ötven nyitva maradt helyből ahhoz, hogy a Fidesznek ne legyen kétharmada az új Országgyűlésben, ez azonban még Szekeres szerint is nehéz feladat lesz.

Szekeres Imre megvédte az Országos Választási Bizottság vasárnap esti döntését, amellyel meghosszabbította a szavazás lehetőségét a túlzsúfolt választásik körzetekben. Úgy látja: az OVB a törvények szerint járt el, ám a jövőben vissza kell majd állítani az eredeti szabályozást –hogy ne csak egy körzetben szavazhassanak az átjelentkező szavazók –  a választójogi törvény módosításával.

Konstruktív ellenzékiségre készülnek – mondta Szekeres. Minden ügyben, ami az országnak jó, támogatni fogják a parlamenti javaslatokat. Minden ügyben, amit nem tartanak elfogadhatónak, nem csak nemet mondanak, hanem alternatív javaslatot dolgoznak ki. Szekeres találgatásnak minősítette, hogy akár háromfelé szakadhatna a szocialista párt a választásokat követően.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.