BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alkotmányellenes lehet a végkielégítést büntető adó

Kollonay Csilla alkotmányjogász szerint alkotmány ellenes lehet a kormány által tervezet a két hónapot meghaladó végkielégítésekre kivetendő 98 százalékos rendkívüli szja.

Az ELTE munkajogi tanszékének vezetője a Kossuth Rádió reggeli műsorában diszkriminatívnak nevezte a kormány rendkívüli szja tervezetét amely a két hónapot meghaladó végkielégítéseket sújtaná. Alkotmányellenesnek tartja a döntést mely különbséget tesz a költségvetési szféra alkalmazottjai és a más szektorokban dolgozók között - hangzott el az MR1 - Kossuth Rádió műsorában.

A kormány szerdán bejelentette gazdasági lépéseiről bővebben itt olvashat!

Jegyzetünk a témában itt olvasható!

A tervezetet a szakszervezetek is alkotmány ellenesnek találják és az Alkotmánybírósághoz fordulnak miatta. Az intézkedés a közszolgáltatásban dolgozó összes személyt érintené köztük például a tanárokat, ápolókat is. Attól tart a szakszervezet, hogy a kormány így kíván előkészíteni tömeges elbocsátásokat.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.