BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó lassan mondta: Nem lesz megszorítás

Fel sem merült a kormány átalakítása, nincs oka személycserékre a miniszterelnöknek – nyilatkozta kérdésre válaszolva Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában péntek reggel.

Szijjártó Péter szerint a médiatörvényről szóló levelet még nem küldte meg Budapestnek az Európai Bizottság. A szóvivő szerint az értékelés elemzése után a kormány készen áll a konzultációra arról, hogy mit kell tenni a továbbiakban.

Az Európai Parlament szerdai ülésén az is világossá vált, hogy a médiatörvényt, és rajta keresztül a magyar kormányzó erőket párt- és ideológiai alapon támadják Nyugat-Európában – mondta Szijjártó Péter. A szóvivő megerősítette: valóban azt gondolják, hogy a magyar kormányzó erőket a kétharmados parlamenti többség miatt támadják az európai baloldal és szélsőbaloldali erők.

Amíg a nemzeti ügyek kormánya vezeti az országot, nem lesz megszorítás, ez egész egyszerűen nem fér bele a mi gazdaságpolitikai filozófiánkba, sőt, éppen ellentétes azzal. Ami zajlik az az ország átszervezése, újraszervezése - hangoztatta a szóvivő, állítva, hogy a februári reform nem jelent megszorítást.

Szijjártó Péter leszögezte, hogy semmi ok nincs a kormány átalakítására, ez a kérdés fel sem merült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.