BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Irán megtámadásához szükséges fegyvereket kért Izrael az USA-tól

A Reutersnek nyilatkozó informátor megerősítette, hogy az izraeli vezetés Irán megtámadásához szükséges speciális fegyvereket kért hivatalos washingtoni látogatása során.

Izrael a Reuters információi szerint bunkerek megsemmisítésére alkalmas rakétákat és gépek levegőben történő üzemanyagtöltésére alkalmas repülőket kért az amerikai államtól Benjamin Netanyahu miniszterelnök washingtoni látogatása során. A kormányfő a hírek szerint azt mondta Barack Obama amerikai elnöknek hétfőn, hogy még nem döntöttek Irán megtámadásáról. Az informátorok egyúttal alaptalannak nevezték azt a találgatást, miszerint Washington csak akkor egyezne bele a fegyverzet leszállításába, ha Izrael ígéretet tesz arra, hogy a támadást a jövő évre halasztja.

Egy iráni-izraeli háború a lehető legrosszabbkor jönne a novemberi újraválasztásában reménykedő Obamának, egyrészt a közel-keleti helyzet destabilizálódása, másrészt az ebből következő felszökő olajárak miatt. A szakértők szerint bár jelenleg Izrael rendelkezik egyedüliként atomfegyverrel a közel-keleten, hagyományos tűzereje nem feltétlenül lenne elég ahhoz, hogy jelentős kárt okozzon a szétszórt és erősen védett iráni fegyveres erőkben.


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.