BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szijjártó tovább barátkozik Azerbajdzsánnal

Magyarország Azerbajdzsánra úgy tekint, mint az európai energiabiztonság egyik legfőbb garanciájára, ezért a Nabucco West és az AGRI vezetékek megépítésében érdekelt - mondta Szijjártó Péter azon a megbeszélésen, amelyet az Új Azerbajdzsán Párt alelnökével, Ali Jawad Ahmadov-val folytatott pénteken Budapesten.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárának találkozójáról Szijjártó Péter sajtófőnöke tájékoztatta az MTI-t.

Varga Éva közlése szerint a felek megállapították, hogy a két ország között megindult gazdasági együttműködés egyre szélesebb, a gazdasági vegyes bizottságban köttetett megállapodások végrehajtása a meghatározott menetrendnek megfelelően folyik. Az államtitkár és tárgyalópartnere megállapodott a kölcsönös befektetés-ösztönzés felgyorsításában.

Bár Magyarország és Azerbajdzsán már 20 éve felvette a diplomáciai kapcsolatokat, a jelenlegi a legígéretesebb időszak a két ország közötti együttműködés megerősítésére a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára szerint. Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten, a két ország közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 20. évfordulója alkalmából rendezett nemzetközi konferencián beszélt erről, kiemelve: Magyarország elkötelezetten támogatja Azerbajdzsán euroatlanti integrációs törekvéseit, és kiáll függetlensége, területi integritása mellett.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.