BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Újabb rezsicsökkentést és nyugdíjemelést ígért Orbán

Új akcióterveket, második rezsicsökkentést és nyugdíjemelést helyezett kilátásba Orbán Viktor, aki szerint idén már növekedés lesz az országban.

2013-ban a tények világossá teszik, hogy Magyarország emelkedni kezd, és "az elmúlt két és fél évben összegyűjtött erőnket a mindennapi élet könnyítése, Magyarország emelkedése érdekében tudjuk majd használni" - mondta Orbán Viktor. A miniszterelnök a Kossuth Ráridónak adott interjújában beszélt a terveiről.

Ígérete szerint új akcióterv készül idén, amellyel elsősorban a bérből és fizetésből élőket segítenék. A legfontosabb kérdések közt említette, hogy idén lesz-e második rezsicsökkentés, és hogy a mostani csökkentést ki tudják-e terjeszteni a víz-, illetve a csatornaszolgáltatásokra. Szintén beszélt a nyugdíjakról: kilátásba helyezte azt, hogy nyugdíjemelés jöhet még az idén.

A felvetésre, hogy sok kockázat van a költségvetésben, a miniszterelnök úgy reagált: mindig azt mondják, hogy borulni fog a költségvetés, de ez még sosem következett be. "Elég csak megnézni a 2012-es évet." (Tavaly valóban nem dőlt be a büdzsé, ám az év közben tízszer is módosítani kellett.)

Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy az elektronikus útdíj ügyében a tervek szerint haladnak, a törvényben előírt időpontban megvalósul a beruházás, és a bevétel is befolyik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.