BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nyolcszázmilliárd forintos pert nyert rokonai ellen a Samsung-elnök

A Samsung Electronics elnöke került ki nyertesként a a perből, amelyet rokonai indítottak ellene egy közel 4 milliárd dolláros értékű örökség megszerzéséért.

Dél-Korea leggazdagabb embere, Li Kun-hi ellen azért indítottak pert a rokonai, hogy nagyobb tulajdonrészhez jussanak a Samsunghoz tartozó vállalatokban. A per középpontjában a Samsung Life Insurance és a Samsung Electronics cégek részvényei álltak. A rokonok azzal vádolták Lit, hogy ezeket az értékpapírokat elrejtette előlük.

A 2012-ben közzétett Forbes-lista szerint Li Kun-hi Dél-Korea leggazdagabb emberének számit, s a személyes vagyonának értéke 8,3 milliárd dollár. A Samsung Electronics januárban jelentette, hogy a múlt év utolsó negyedében rekord magasságú, 6,6 milliárd dollár összegű profitot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.