BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kisebb nyugdíjra számíthatnak a nők a férfiaknál

Alacsonyabb fizetésből alacsonyabb nyugdíj is következik.

A nők átlagosan 15 százalékkal kisebb nyugdíjra számíthatnak mint a férfiak - egyebek mellett ez derült ki az Aegon 12 országra kiterjedt felméréséből, amelyet az Aegon Magyarország küldött meg az MTI-nek.

A magyarázatnál első helyen áll, hogy a nők munkabére még mindig 17 százalékkal alacsonyabb a férfiakénál. A legnagyobb hátrány - 23 százalék - 35 és 44 éves koruk között éri a nőket. Ennek az a magyarázata, hogy a nők maradnak otthon újszülött gyermekükkel, valamint ők esnek ki a munkából, ha a gyermekük ápolásra szorul.

A nők 29 százaléka gondolja azt, hogy nyugdíjas korában rosszabb lesz a helyzete mint a férfiaké, egynegyedük viszont úgy véli, hogy ők vannak előnyösebb helyzetben, nem a férfiak.

Az Aegon globális felmérésben részt vett országok: Kanada, Kína, Franciaország, Németország, Magyarország, Japán, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia. Országonként ezer-ezer személyt kérdeztek meg.
 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.